language EN EL SR DE

Επιπλοκές Θεραπειών Υπογονιμότητας και Σύνδρομο Υπερδιέγερσης Ωοθηκών (OHSS)

by Αφροδίτη Ζησοπούλου, last updated 13 Oct 2014,

1 min read

Οι περισσότερες θεραπείες γονιμότητας περιλαμβάνουν τη χρήση φαρμάκων, τα οποία χρησιμοποιούνται για να διεγερθούν οι ωοθήκες, ώστε να παράγουν περισσότερα ωάρια. Η χωρίς επαρκή προγραμματισμό χορήγηση των φαρμάκων αυτών, ειδικά σε γυναίκες υψηλού κινδύνου, όπως αυτές με πολυκυστικές ωοθήκες, μπορεί να οδηγήσει σε υπερδιέγερση των ωοθηκών.

Το σύνδρομο υπερδιέγερσης των ωοθηκών. μολονότι σπάνιο (γενικά ο κίνδυνος είναι κάτω του 5%), μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία της γυναίκας και σε κάποιες περιπτώσεις να χρειαστεί ακόμη και νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Υπάρχουν συγκεκριμένα φαρμακευτικά πρωτόκολλα διέγερσης των ωοθηκών, τα οποία ουσιαστικά εκμηδενίζουν τον κίνδυνο εμφάνισης υπερδιέγερσης.

Στη Newlife IVF πριν την έναρξη οποιασδήποτε θεραπείας γίνεται λεπτομερής έλεγχος της δυναμικής των ωοθηκών κάθε γυναίκας, έτσι ώστε το φαρμακευτικό σχήμα να είναι αυστηρά εξατομικευμένο στις ανάγκες της. Αυτό, σε συνδυασμό με τα ήπια πρωτόκολλα διέγερσης (mild stimulation) και την εφαρμογή εναλλακτικών διαδικασιών όπως η κατάψυξη όλων των εμβρύων και η μεταφορά τους στη μήτρα σε επόμενο κύκλο, ουσιαστικά εκμηδενίζει τον κίνδυνο υπερδιέγερσης των ωοθηκών.

Οι ιδανικές εργαστηριακές συνθήκες στη Μονάδα μας εξασφαλίζουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά επιβίωσης εμβρύων και δίνουν το πλεονέκτημα της χρησιμοποίησης ήπιων θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

Με βάση όλα τα παραπάνω η Newlife IVF πληροί τα επιστημονικά κριτήρια για να θεωρηθεί Μονάδα χωρίς εμφάνιση υπερδιεγέρσεων (OHSS Free Clinic).

Κάθε ζευγάρι, πριν την έναρξη της θεραπείας, ενημερώνεται λεπτομερώς για τους πιθανούς κινδύνους από αυτή, καθώς και για τη διαδικασία πλήρους αποφυγής τους.

Στόχος μας δεν είναι απλά η επίτευξη μιας εγκυμοσύνης, αλλά αυτό να γίνεται με τη μέγιστη ασφάλεια και τελικό αποτέλεσμα τη γέννηση ενός υγιούς παιδιού από μια υγιή μητέρα.

Αφροδίτη Ζησοπούλου

Αφροδίτη Ζησοπούλου, BSc, MSc

Η Αφροδίτη Ζησοπούλου είναι Κλινικός Εμβρυολόγος, Διευθύντρια του εργαστηρίου της Newlife IVF.

book_online Κλείστε ραντεβού book_online Κλείστε ραντεβού
email
Email
phone
Κλήση
navigation
Οδηγίες