Blog της μονάδας Newlife IVF

Εδώ μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα και ειδήσεις που αφορούν τόσο τη μονάδα μας όσο και την εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) γενικότερα.


Τι συμβαίνει στο σώμα μας μετά από μια εμβρυομεταφορά;

από την Ειρήνη Νεοφύτου, Κλινικό Εμβρυολόγο

Η εμβρυομεταφορά γίνεται συνήθως 3 με 5 ημέρες μετά την λήψη των ωαρίων. Αυτό συμβαίνει γιατί τα ωάρια πρέπει να γονιμοποιηθούν και αφού παραμείνουν στην καλλιέργεια για κάποιες μέρες...

Διάβασε περισσότερα

Τι είναι αζωοσπερμία;

από τον Λευτέρη Γαβριήλ, Εμβρυολόγο

Αζωοσπερμία ορίζεται η παθολογική κατάσταση κατά την οποία υπάρχει πλήρης απουσία σπερματοζωαρίων στην εκσπερμάτιση ενός άνδρα...

Διάβασε περισσότερα

Πότε χρειάζεται η βιοψία όρχεως στην εξωσωματική γονιμοποίηση;

από τον Λευτέρη Γαβριήλ, Εμβρυολόγο

Τις τελευταίες δεκαετίες η τεχνολογία στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έχει αναπτυχθεί ραγδαία δίνοντας τη δυνατότητα σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα γονιμότητας να τεκνοποιήσουν. Ένα από αυτά τα προβλήματα που αφορούν στον ανδρικό παράγοντα αποτελεί η αζωοσπερμία, η οποία ανάλογα με την φύση του προβλήματος μπορεί να διαχωριστεί σε δυο κατηγορίες, την αποφρακτική και την μη-αποφρακτική αζωοσπερμία.

Διάβασε περισσότερα

COVID-19 και εμβολιασμός

από την Ερμήνα Κωνσταντινίδου, Μαία

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίσημη έναρξη της πανδημίας, ελπίδα για επιστροφή στην προ-COVID καθημερινότητα μας, δίνει η εμφάνιση και διανομή των πρώτων εμβολίων κατά του ιού SARS-COV-2. Στην παρούσα φάση το ιατροφαρμακευτικό προσωπικό και οι μεγάλες ηλικιακές ομάδες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να εμβολιαστούν. Παρόλα αυτά το φλέγον ερώτημα δεν παύει να είναι:

Διάβασε περισσότερα

Μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19

από την ομάδα της Newlife IVF

Η Newlife, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την υγεία των ασθενών και του προσωπικού και με σκοπό τη λειτουργία της με τον ασφαλέστερο τρόπο, ακολουθεί όλες τις επικαιροποιημένες κατευθυντήριες οδηγίες της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθουμένης Αναπαραγωγής και της ομάδας εργασίας της ESHRE (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής) που αφορούν στην πανδημία του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Διάβασε περισσότερα

Αντρική υπογονιμότητα και οξειδωτικό στρες

από τον Λευτέρη Γαβριήλ, Εμβρυολόγο

Η αντρική γονιμότητα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την διαδικασία της σπερματογένεσης, μια διαδικασία που οδηγεί στην παραγωγή εκατομμυρίων σπερματοζωαρίων από τους όρχεις. Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορούν να διαταράξουν αυτό το βιοχημικό μονοπάτι, επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα και την ποσότητα των σπερματοζωαρίων. Ένας από αυτούς τους παράγοντες είναι το οξειδωτικό στρες του σπέρματος, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις κύριες αιτίες ανδρικής υπογονιμότητας, αφού επηρεάζει το 30-80% των υπογόνιμων ανδρών...

Διάβασε περισσότερα

Αξίζει να μεταφέρω και τα δύο μου έμβρυα σε μία εμβρυομεταφορά ή σε δύο διαδοχικές;

από την Έλλη Καχπάνη, Κλινικό Εμβρυολόγο

Στις περισσότερες περιπτώσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης γίνεται διέγερση των ωοθηκών με ορμόνες, με σκοπό τη λήψη όσο το δυνατόν περισσότερων ωαρίων. Όσα περισσότερα ωάρια ληφθούν στην ωοληψία, τόσες μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν για ένα καλό αποτέλεσμα, καθώς ο αριθμός των κατάλληλων για εμβρυομεταφορά ή κρυοσυντήρηση εμβρύων αυξάνεται. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν περισσότερα από ένα καλής ποιότητας έμβρυα για εμβρυομεταφορά και εκεί υπάρχει το δίλημμα. Αξίζει να μεταφέρουμε ένα ή δύο έμβρυα? Σε μία εμβρυομεταφορά ή διαδοχικά?

Διάβασε περισσότερα

Πως γίνονται οι ενέσεις σε μια προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης; (χρήσιμες οδηγίες)

από την Κατερίνα Ζγκοράνι, Μαία

Έχει αποδειχθεί ότι χορηγώντας φάρμακα στην εξωσωματική γονιμοποίηση αυξάνονται τα ποσοστά κύησης, καθώς έτσι μπορούμε και συλλέγουμε περισσότερα ωάρια και επομένως δημιουργούνται περισσότερα έμβρυα.

Διάβασε περισσότερα