Blog της μονάδας Newlife IVF

Εδώ μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα και ειδήσεις που αφορούν τόσο τη μονάδα μας όσο και την εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) γενικότερα.


Πιστοποίηση της Newlife IVF από τον Φορέα TÜV HELLAS

από την Αφροδίτη Ζησοπούλου, Κλινικό Εμβρυολόγο

Η Newlife IVF ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τον απαιτούμενο έλεγχο για την πιστοποίησή της με βάση το εξειδικευμένο πρότυπο EN 15224:2012, από τον έγκριτο και διεθνώς αναγνωρισμένο Φορέα Πιστοποίησης TÜV HELLAS. Ταυτόχρονα, επαναπιστοποιήθηκε κατά το πρότυπο ISO 9001:2015.

Διάβασε περισσότερα

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ): Τι πρέπει να γνωρίζουν άνδρες και γυναίκες;

από την Ανθή Σταμκοπούλου, Χειρουργό Γυναικολόγο - Ειδικό στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή

Με τον όρο Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) αναφερόμαστε στα νοσήματα που μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή. Συχνά αντί του όρου αυτού χρησιμοποιείται ο όρος Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις, προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι περιπτώσεις των ατόμων που δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Διάβασε περισσότερα

Είναι εφικτή η διατήρηση της γυναικείας γονιμότητας;

από την Έλλη Καχπάνη, Κλινικό Εμβρυολόγο

Η διατήρηση της γονιμότητας απασχολεί όλο και περισσότερες γυναίκες τα τελευταία χρόνια, η κρυοσυντήρηση ωαρίων - υαλοποίηση αποτελεί λύση για όσες γυναίκες επιθυμούν να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους για το μέλλον. Οι σύγχρονες γυναίκες έχουν πολλούς λόγους για τους οποίους σκέφτονται την κρυοσυντήρηση των ωαρίων τους όπως εκπαιδευτικοί, επαγγελματικοί, προσωπικοί, οικονομικοί, θρησκευτικοί και κυρίως ιατρικοί.

Διάβασε περισσότερα

Αίτια καθ’ έξιν αποβολών & θρομβοφιλία

από τον Αθανάσιο Παντελή, Χειρουργό Γυναικολόγο - Ειδικό στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή

Με τον όρο αποβολή κυήματος αναφερόμαστε στην αυτόματη απώλεια ενός εμβρύου πριν αυτό να φθάσει στα όρια της βιωσιμότητας. Επομένως ο ιατρικός όρος αυτός περιλαμβάνει την απώλεια κάθε εμβρύου πριν την 24η εβδομάδα της κύησης. Με τον ιατρικό όρο καθ’ έξιν αποβολές αναφερόμαστε σε εκείνες τις περιπτώσεις στις οποίες η αυτόματη αποβολή κυήματος συμβαίνει 3 ή και περισσότερες στη σειρά φορές. Υπολογίζεται πως η συγκεκριμένη νοσολογική οντότητα αφορά περίπου το 1-2% των ζευγαριών που προσπαθούν να επιφέρουν σύλληψη.

Διάβασε περισσότερα

Αυξάνεται ο κίνδυνος αποβολής αν μια γυναίκα έχει ινομυώματα;

από τον Δημήτριο Δόβα, Χειρουργό Γυναικολόγο - Ειδικό στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή

Τα ινομυώματα είναι καλοήθεις όγκοι των μυϊκών ινών του τοιχώματος της μήτρας. Παρατηρούνται περίπου στο 20% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας. Ανάλογα με το μέγεθος και την εντόπισή τους μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά από προβλήματα όπως πόνο, αιμορραγία, υπογονιμότητα κα. Ανάλογα με την εντόπισή τους διακρίνονται σε υποβλεννογόνια (αυτά που προβάλλουν στην κοιλότητα της μήτρας, ενδοτοιχωματικά (αυτά που περιορίζονται στο μυϊκό τοίχωμα) και υπορρογόνια (αυτά που αναπτύσσονται στην εξωτερική επιφάνια της μήτρας).

Διάβασε περισσότερα

Μικρογονιμοποίηση: Υπάρχουν Κίνδυνοι για το Έμβρυο;

από την Ειρήνη Νεοφύτου, Κλινικό Εμβρυολόγο

Η μικρογονιμοποίηση (ICSI - Intracytoplasmic Sperm Injection) είναι μία μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που περιλαμβάνει την έγχυση ενός και μόνο σπερματοζωαρίου στο κυτταρόπλασμα του ωαρίου. Είναι μία εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης τόσο της ανδρικής υπογονιμότητας (μικρός αριθμός σπερματοζωαρίων και χαμηλή κινητικότητα) όσο κα

Διάβασε περισσότερα

Οδηγίες πρόληψης & εμβολιασμού για τον ιό της ιλαράς σε εγκύους & γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπείες γονιμότητας

από την Ανθή Σταμκοπούλου, Χειρουργό Γυναικολόγο - Ειδικό στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή

Ας ξεκινήσουμε αναφέροντας ορισμένα γενικά πράγματα που ο καθένας μας θα έπρεπε να γνωρίζει για αυτόν τον ιό που έχει προκαλέσει ένα μικρό πανικό τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Ο ιός της Ιλαράς μεταδίδεται με σταγονίδια από την μύτη ή το στόμα...

Διάβασε περισσότερα

Τι είναι η σπερματέγχυση;

από τον Αθανάσιο Παντελή, Χειρουργό Γυναικολόγο - Ειδικό στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή

Η σπερματέγχυση είναι μια απλή σχετικά διαδικασία, κατά την οποία κατάλληλα επεξεργασμένο και προετοιμασμένο σπέρμα τοποθετείται μέσα στη μήτρα της γυναίκας με έναν ειδικό, μαλακό και εύκαμπτο καθετήρα. Αποτελεί την συχνότερη μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής...

Διάβασε περισσότερα