language EN EL SR DE

Μέτρα για την επιδημία του κορωνοϊού Covid-19

by Δημήτριος Δόβας, last updated 13 Mar 2020,

2 min read

Αγαπητοί φίλοι,

Όπως όλοι γνωρίζετε τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε έξαρση η επιδημία του κορωνοϊού Covid-19. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί παγκοσμίως αυξάνεται διαρκώς και το ίδιο αναμένεται να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες και στη χώρα μας.

Σε περιπτώσεις σαν αυτή που ζούμε ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Σας παρακαλούμε να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην ιστοσελίδα eody.gov.grκαθώς και στο τηλέφωνο 1135.

Η Newlife λαμβάνει διαρκώς επικαιροποιημένα μέτρα για την προστασία των ασθενών μας και του προσωπικού.

Σας παρακαλούμε να μην επισκέπτεστε την κλινική χωρίς ραντεβού και κατά τις επισκέψεις σας να μη φέρνετε συνοδούς.

Να είστε συνεπείς στην ώρα των ραντεβού σας ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στην αίθουσα αναμονής. Έχουμε προβλέψει επαρκή χρόνο μεταξύ των ραντεβού ώστε οι αίθουσες να αερίζονται αποτελεσματικά. Επίσης θα σας δίνεται η δυνατότητα να μιλήσετε με τους γιατρούς μας με τηλεδιάσκεψη εφόσον δε χρειάζεται κατά την επίσκεψή σας να γίνει κλινικο-εργαστηριακός έλεγχος (υπερηχογράφημα – αιμοληψία).

Σας υπενθυμίζουμε τη σημασία επαρκούς ατομικής υγιεινής. Στους χώρους της κλινικής υπάρχουν σε πολλά σημεία δοχεία με αντισηπτικό.

Εάν έχετε συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με λοίμωξη από κορωνοϊό, επικοινωνήστε με τους γιατρούς μας πριν επισκεφτείτε την κλινική. Θα χρειαστεί να σας παραπέμψουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες για περαιτέρω έλεγχο.

ΜΗΝ επισκέπτεστε κρατικά ή ιδιωτικά νοσοκομεία πριν μιλήσετε με το γιατρό σας.

Να ακολουθήσετε την ίδια πρακτική εάν πιστεύετε ότι ήρθατε σε επαφή το τελευταίο διάστημα με άτομο που πάσχει.

Όπως γνωρίζετε στην κλινική μας απευθύνονται για θεραπεία πολλοί ασθενείς από το εξωτερικό. Η Newlife ακολουθεί τις οδηγίες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας ΠΟΥ (who.int) και του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (cdc.gov) σχετικά με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις ανθρώπων από περιοχές που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Αν ακολουθήσουμε όλοι μας τα απλά αυτά βήματα είναι σίγουρο πως θα ξεπεράσουμε την επιδημία με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις.

Για οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό έχετε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 457770 ή με email στο: [email protected]

Η ομάδα της Newlife.

Δημήτριος Δόβας

Δημήτριος Δόβας, MD, DFFP

Ο Δημήτριος είναι επιστημονικά υπεύθυνος της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Newlife IVF.

book_online Κλείστε ραντεβού book_online Κλείστε ραντεβού
email
Email
phone
Κλήση
navigation
Οδηγίες