Επίτευξη εγκυμοσύνης

Για τα περισσότερα ζευγάρια η απόκτηση ενός μωρού είναι απαραίτητο συστατικό για τη δημιουργία της οικογένειας. Το ταξίδι προς τη μητρότητα είναι συναρπαστικό, αλλά ταυτόχρονα γεμάτο προκλήσεις, ειδικά εάν η εγκυμοσύνη δεν επιτευχθεί τόσο γρήγορα όσο περιμένατε. Μπορείτε, όμως, να αυξήσετε τις πιθανότητες μιας εγκυμοσύνης αν εντοπίσετε τις γόνιμες μέρες σας και εντείνετε τις προσπάθειές σας κατά τη διάρκειά τους. Μπορείτε επίσης, να ενημερωθείτε για το πώς θα βελτιώσετε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος διαβάζοντας τις συμβουλές που ακολουθούν.
Πως να αυξήσετε τις πιθανότητες εγκυμοσύνης σας
Εγκυμοσύνη
Προσθέστε ημερησίως συμπλήρωμα φυλικού οξέος 0,4 mg για να μειώσετε την εμφάνιση γενετικών προβλημάτων όπως η δισχιδής ράχη (spina bifida).
Βεβαιωθείτε πως ακολουθείτε μία υγιεινή διατροφή. Μια θρεπτική, ισορροπημένη διατροφή θα βοηθήσει να βελτιώσετε τη γενική σας υγεία και να εξασφαλίσετε ότι το σώμα σας είναι σε θέση να μεγαλώσει ένα μωρό.
Κρατείστε σταθερό το ιδανικό για εσάς βάρος. Το πολύ αυξημένο ή πολύ μειωμένο βάρος μπορεί να απορυθμίσει την περίοδό σας και να εμποδίσει τη σύλληψη. Μια γυναίκα με δείκτη μάζας σώματος (BMI) μεγαλύτερο από 29 ή μικρότερο από 19 είναι σαφώς δυσκολότερο να συλλάβει.
Σταματήστε το κάπνισμα και μην χρησιμοποιείτε οποιουδήποτε είδους ναρκωτικές ουσίες. Καταναλώνετε αλκοόλ με μέτρο.
Γυμνάζεστε τακτικά, χωρίς όμως υπερβολές. Αρκετά συχνά η υπερβολική άσκηση προκαλεί διαταραχές του κύκλου και επηρεάζει αρνητικά την ωοθυλακιορρηξία.
Διαχειριστείτε το άγχος σας. Το στρες δεν προκαλεί στειρότητα, αλλά η υπερβολική ανησυχία μπορεί μερικές φορές να διαταράξει τον μηνιαίο κύκλο. Προσπαθήστε να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους και να βρείτε το χρόνο να χαλαρώσετε.
Εάν είστε κάτω από 35 ετών και προσπαθείτε να μείνετε έγκυος εδώ και 10 με 12 μήνες χωρίς αποτέλεσμα, συνιστάται να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο γιατρό. Εάν είστε άνω των 35 ετών, απευθυνθείτε πιο γρήγορα, στον 6ο με 8ο μήνα προσπάθειας.