Η ελαχιστοποίηση των κινδύνων της εξωσωματικής γονιμοποίησης

από τον Δημήτριο Δόβα, Χειρουργό Γυναικολόγο, Ειδικό στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή


Τροποποιήθηκε στις 29 Απρίλιος 2015, 1:25 μμ


Η ελαχιστοποίηση των κινδύνων της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Υπάρχουν δύο κατηγορίες κινδύνου που σχετίζονται με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Πρώτον, είναι οι ιατρικές επιπλοκές, οι οποίες είναι βασικά ο κίνδυνος του συνδρόμου υπερδιέγερσης των ωοθηκών (OHSS) και των πολύδυμων κυήσεων.

Τα καλά νέα είναι ότι και οι δύο αυτές επιπλοκές μπορεί να προληφθούν κι αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει να επιλεχθεί ένα καλό κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, με εμπειρία στην αντιμετώπιση και τη διαχείριση αυτών των προβλημάτων.

Ωστόσο, υπάρχουν επιπλέον κίνδυνοι που συνδέονται με την εξωσωματική γονιμοποίηση και οι οποίοι δεν είναι πάντα εύκολο να ελεγχθούν επιστημονικά. Ο βασικότερος κίνδυνος είναι συναισθηματικός - ο κίνδυνος που έχει να αντιμετωπίσει το ζευγάρι ότι η προσπάθεια μπορεί να αποτύχει. Η έκβαση της εξωσωματικής γονιμοποίησης, όπως και κάθε άλλης βιολογικής διαδικασίας, είναι αβέβαιη. Αν έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες είστε σε θέση να διαχειριστείτε πιο εύκολα αυτόν τον κίνδυνο. Αυτός είναι ο λόγος που η σωστή εκτίμηση και πληροφόρηση, από την ομάδα του κέντρου εξωσωματικής, πριν από κάθε προσπάθεια είναι τόσο σημαντική, καθώς έτσι μπορείτε να προετοιμαστείτε για κάθε πιθανή έκβαση. Στη Newlife IVF αφιερώνουμε χρόνο για να σας εξηγήσουμε όλη τη διαδικασία και έτσι να σας απαλλάξουμε από περιττούς φόβους.


Πίσω στη λίστα άρθρων

Σχετικά με το blog μας

Εδώ μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα και ειδήσεις που αφορούν τόσο τη μονάδα μας όσο και την εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) γενικότερα.

Tags

Κίνδυνοι
Εξωσωματική Γονιμοποίηση
Ιατρικές Επιπλοκές

Πίσω στη λίστα άρθρων