Η Newlife IVF στο 34ο ετήσιο συνέδριο της ESHRE

από την Ειρήνη Νεοφύτου, Κλινικό Εμβρυολόγο


Τροποποιήθηκε στις 20 Ιούλιος 2018, 9:46 πμ


Η Newlife IVF στο 34ο ετήσιο συνέδριο της ESHRE

Το 34ο ετήσιο συνέδριο της ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology) πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, από 1-4 Ιουλίου, κάνοντας ρεκόρ συμμετοχών που άγγιξε τις 12.179 από 130 διαφορετικές χώρες!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ESHRE αποτέλεσε το σημείο αναφοράς των σημαντικότερων εξελίξεων στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Πιο συγκεκριμένα:

  • Παρουσιάστηκαν τα guidelines που αφορούν την εκτίμηση και διαχείριση των γυναικών που πάσχουν από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS).
  • Προτάθηκε ένα καινούργιο μοντέλο πρόβλεψης των γενετικά φυσιολογικών εμβρύων, δεδομένου ότι τα ποσοστά τους μειώνονται καθώς αυξάνεται η αναπαραγωγική ηλικία της γυναίκας.
  • Σύμφωνα με νέα μελέτη η καθημερινή κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να βελτιώσει την αντρική γονιμότητα σε διάστημα μερικών εβδομάδων.
  • Μία από τις μεγαλύτερες μονάδες εξωσωματικής της Ευρώπης αναφέρει ότι μόνο το 7,6% των γυναικών που έχουν κρυοσυντηρήσει τα ωάρια τους, τα χρησιμοποίησαν, καθώς οι υπόλοιπες πέτυχαν αυτόματη σύλληψη.
  • Μία μεγάλη πληθυσμιακή μελέτη έδειξε ότι δεν υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών.
  • Πάνω από 8 εκατομμύρια μωρά γεννήθηκαν με εξωσωματική γονιμοποίηση από το 1978. Τα ποσοστά εγκυμοσύνης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο παραμένουν σταθερά στο 36%.
  • Η αυτόλογη μεταφορά μιτοχονδρίων δεν βελτιώνει την ποιότητα του ωαρίου και του εμβρύου σε ασθενείς που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση.
  • Η αυτόλογη μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων από το μυελό των οστών στην αρτηρία της ωοθήκης κατάφερε την επίτευξη εγκυμοσύνης σε 3 γυναίκες που έπασχαν από πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια.

Η Newlife παραμένει στην πρώτη γραμμή των επιστημονικών εξελίξεων με γνώμονα πάντα την καλύτερη και πιο εξατομικευμένη παροχή θεραπειών υπογονιμότητας.


Πίσω στη λίστα άρθρων

Σχετικά με το blog μας

Εδώ μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα και ειδήσεις που αφορούν τόσο τη μονάδα μας όσο και την εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) γενικότερα.

Tags

Eshre

Πίσω στη λίστα άρθρων