language EN EL SR DE

Η Newlife IVF στο 34ο ετήσιο συνέδριο της ESHRE

by Ειρήνη Νεοφύτου, last updated 20 Jul 2018,

1 min read

Το 34ο ετήσιο συνέδριο της ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology) πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, από 1-4 Ιουλίου, κάνοντας ρεκόρ συμμετοχών που άγγιξε τις 12.179 από 130 διαφορετικές χώρες!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ESHRE αποτέλεσε το σημείο αναφοράς των σημαντικότερων εξελίξεων στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Πιο συγκεκριμένα:

  • Παρουσιάστηκαν τα guidelines που αφορούν την εκτίμηση και διαχείριση των γυναικών που πάσχουν από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS).
  • Προτάθηκε ένα καινούργιο μοντέλο πρόβλεψης των γενετικά φυσιολογικών εμβρύων, δεδομένου ότι τα ποσοστά τους μειώνονται καθώς αυξάνεται η αναπαραγωγική ηλικία της γυναίκας.
  • Σύμφωνα με νέα μελέτη η καθημερινή κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να βελτιώσει την αντρική γονιμότητα σε διάστημα μερικών εβδομάδων.
  • Μία από τις μεγαλύτερες μονάδες εξωσωματικής της Ευρώπης αναφέρει ότι μόνο το 7,6% των γυναικών που έχουν κρυοσυντηρήσει τα ωάρια τους, τα χρησιμοποίησαν, καθώς οι υπόλοιπες πέτυχαν αυτόματη σύλληψη.
  • Μία μεγάλη πληθυσμιακή μελέτη έδειξε ότι δεν υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών.
  • Πάνω από 8 εκατομμύρια μωρά γεννήθηκαν με εξωσωματική γονιμοποίηση από το 1978. Τα ποσοστά εγκυμοσύνης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο παραμένουν σταθερά στο 36%.
  • Η αυτόλογη μεταφορά μιτοχονδρίων δεν βελτιώνει την ποιότητα του ωαρίου και του εμβρύου σε ασθενείς που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση.
  • Η αυτόλογη μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων από το μυελό των οστών στην αρτηρία της ωοθήκης κατάφερε την επίτευξη εγκυμοσύνης σε 3 γυναίκες που έπασχαν από πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια.

Η Newlife παραμένει στην πρώτη γραμμή των επιστημονικών εξελίξεων με γνώμονα πάντα την καλύτερη και πιο εξατομικευμένη παροχή θεραπειών υπογονιμότητας.

Ειρήνη Νεοφύτου

Ειρήνη Νεοφύτου, BSc, PhD

Η Ειρήνη Νεοφύτου είναι εμβρυολόγος στο εργαστήριο της εξωσωματικής γονιμοποίησης και μέλος της επιστημονικής ομάδας της Newlife IVF.

book_online Κλείστε ραντεβού book_online Κλείστε ραντεβού
email
Email
phone
Κλήση
navigation
Οδηγίες