Πως επηρεάζει η FSH τη δυνατότητά μου να μείνω έγκυος;

από τον Δημήτριο Δόβα, Χειρουργό Γυναικολόγο, Ειδικό στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή


Τροποποιήθηκε στις 10 Σεπτέμβριος 2015, 11:52 πμ


Πως επηρεάζει η FSH τη δυνατότητά μου να μείνω έγκυος;

Όταν οι ωοθήκες δυσκολεύονται να παράγουν ώριμα ωάρια, ο εγκέφαλος απελευθερώνει μια ορμόνη που λέγεται FSH...

...η οποία διεγείρει τις ωοθήκες ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές στην παραγωγή ωαρίων. Σε μια γυναίκα που βρίσκεται σε καλή κατάσταση από πλευράς γονιμότητας, φυσιολογικά η FSH είναι κάτω του 10, ενώ τιμές πάνω του 25 θεωρούνται κατά κανόνα προβληματικές. Όταν τα επίπεδα της FSH είναι μεταξύ 10 και 25 ονομάζονται οριακά. Καθώς τα υψηλά επίπεδα της FSH σχετίζονται με χαμηλότερη παραγωγή ωαρίων, πολλές κλινικές απορρίπτουν γυναίκες με υψηλά επίπεδα FSH από θεραπευτικά σχήματα. Μολονότι η πιθανότητα εγκυμοσύνης ελαττώνεται με την αύξηση της ηλικίας και της FSH, είναι αυτονόητο ότι αυτό είναι εφικτό όσο οι ωοθήκες είναι λειτουργικές και παράγουν ωάρια.

Στη Newlife η εξελιγμένη τεχνολογία αλλά και τα πρωτόκολλα θεραπείας επιτρέπουν δικαίωμα στο όνειρο ακόμα και σε γυναίκες με πολύ οριακά επίπεδα FSH. Μέσα από τεχνικές όπως ο φυσικός κύκλος ή ο τροποποιημένος φυσικός κύκλος ή η mini IVF μπορούμε να επικεντρωνόμαστε περισσότερο στην ποιότητα, παρά στην ποσότητα των ωαρίων. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα γυναικών που κατάφεραν να μείνουν έγκυες με τη βοήθεια της εξατομικευμένης θεραπείας που τους προσφέρουμε, επιβεβαιώνοντας ότι πολύ συχνά αυτό που τελικά χρειάζεται είναι ένα καλό ωάριο.


Πίσω στη λίστα άρθρων

Σχετικά με το blog μας

Εδώ μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα και ειδήσεις που αφορούν τόσο τη μονάδα μας όσο και την εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) γενικότερα.

Tags

FSH
Έγκυος

Πίσω στη λίστα άρθρων