language EN EL SR DE

Οδηγίες μετά την εμβρυομεταφορά

by Έλλη Καχπάνη, last updated 13 Dec 2016,

1 min read

Η εμβρυομεταφορά αποτελεί την ολοκλήρωση μιας προσπάθειας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης που αν και είναι σύντομη και ανώδυνη οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται έντονο stress και άγχος.

Μετά την εμβρυομεταφορά οι συνήθεις προβληματισμοί είναι τι πρέπει να κάνω μέχρι το τεστ, τι πρέπει να προσέχω, οι οποίοι αποτελούν μία πρόσθετη πηγή ανησυχίας.

Μερικά πράγματα που θα μπορούσε να προσέξει η γυναίκα μετά την εμβρυομεταφορά είναι τα εξής:

Αρχικά αν και δεν έχει αποδειχθεί ότι η αυστηρή ανάπαυση τις ημέρες μετά τη μεταφορά των εμβρύων αυξάνει τις πιθανότητες εμφύτευσης, συνιστάται ξεκούραση και χαλάρωση. Αμέσως μετά την εμβρυομεταφορά η γυναίκα παραμένει κλινήρης για περίπου μισή ώρα και έπειτα μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της, όπου καλό είναι να περιορίσει τις δραστηριότητες που προκαλούν σωματική κόπωση όπως διάφορες οικιακές εργασίες, να αποφεύγει την άρση βάρους, την πολύωρη ορθοστασία και να απέχει από σεξουαλική επαφή. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή ψυχικών εντάσεων ενώ η αποχή της γυναίκας από την εργασία της δεν είναι απαραίτητη, ανάλογα βέβαια με τον τύπο της κάθε γυναίκας και τον βαθμό της σωματικής καταπόνησης που απαιτεί η εργασία της.
Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα θετικό αποτέλεσμα είναι η συνεχής και αδιάλειπτη λήψη των φαρμάκων για την υποστήριξη του ενδομητρίου και την αύξηση της υποδεκτικότητάς του, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού.

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες μετά την εμβρυομεταφορά και αποφεύγοντας το έντονο άγχος η γυναίκα θα έχει φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο θετικό αποτέλεσμα.

Έλλη Καχπάνη

Έλλη Καχπάνη, BSc, MSc

Η Έλλη Καχπάνη είναι εμβρυολόγος στο εργαστήριο της εξωσωματικής γονιμοποίησης και μέλος της επιστημονικής ομάδας της Newlife IVF.

book_online Κλείστε ραντεβού book_online Κλείστε ραντεβού
email
Email
phone
Κλήση
navigation
Οδηγίες