Οδηγίες μετά την εμβρυομεταφορά

από την Έλλη Καχπάνη, Κλινικό Εμβρυολόγο


Τροποποιήθηκε στις 13 Δεκέμβριος 2016, 10:18 πμ


Οδηγίες μετά την εμβρυομεταφορά

Η εμβρυομεταφορά αποτελεί την ολοκλήρωση μιας προσπάθειας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης που αν και είναι σύντομη και ανώδυνη οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται έντονο stress και άγχος...

Μετά την εμβρυομεταφορά οι συνήθεις προβληματισμοί είναι τι πρέπει να κάνω μέχρι το τεστ, τι πρέπει να προσέχω, οι οποίοι αποτελούν μία πρόσθετη πηγή ανησυχίας.

Μερικά πράγματα που θα μπορούσε να προσέξει η γυναίκα μετά την εμβρυομεταφορά είναι τα εξής:

Αρχικά αν και δεν έχει αποδειχθεί ότι η αυστηρή ανάπαυση τις ημέρες μετά τη μεταφορά των εμβρύων αυξάνει τις πιθανότητες εμφύτευσης, συνιστάται ξεκούραση και χαλάρωση. Αμέσως μετά την εμβρυομεταφορά η γυναίκα παραμένει κλινήρης για περίπου μισή ώρα και έπειτα μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της, όπου καλό είναι να περιορίσει τις δραστηριότητες που προκαλούν σωματική κόπωση όπως διάφορες οικιακές εργασίες, να αποφεύγει την άρση βάρους, την πολύωρη ορθοστασία και να απέχει από σεξουαλική επαφή. Επίσης συνιστάται η αποφυγή ψυχικών εντάσεων ενώ η αποχή της γυναίκας από την εργασία της δεν είναι απαραίτητη, ανάλογα βέβαια με τον τύπο της κάθε γυναίκας και το βαθμό της σωματικής καταπόνησης που απαιτεί η εργασία της.
Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα θετικό αποτέλεσμα είναι η συνεχής και αδιάλειπτη λήψη των φαρμάκων για την υποστήριξη του ενδομητρίου και την αύξηση της υποδεκτικότητάς του, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού.

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες μετά την εμβρυομεταφορά και αποφεύγοντας το έντονο άγχος η γυναίκα θα έχει φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο θετικό αποτέλεσμα.


Πίσω στη λίστα άρθρων

Σχετικά με το blog μας

Εδώ μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα και ειδήσεις που αφορούν τόσο τη μονάδα μας όσο και την εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) γενικότερα.

Tags

Εμβρυομεταφορά

Πίσω στη λίστα άρθρων