Τα παιδιά που γεννιούνται έπειτα από εξωσωματική γονιμοποίηση δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

από την Χρύσα Καρακώστα, Κλινικό Εμβρυολόγο


Τροποποιήθηκε στις 29 Απρίλιος 2015, 12:56 μμ


Τα παιδιά που γεννιούνται έπειτα από εξωσωματική γονιμοποίηση δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο πανευρωπαϊκό συνέδριο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο Λονδίνο, τα παιδιά που γεννιούνται έπειτα από εξωσωματική γονιμοποίηση δεν είναι σε αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν κάποιας μορφής καρκίνο, αργότερα στη ζωή τους, σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν γεννηθεί έπειτα από φυσιολογική σύλληψη.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες μελέτες που έχουν γίνει ποτέ στο σχετικό ζήτημα. Ελέγχθηκαν τα 106.381 παιδιά που γεννήθηκαν στη Μ. Βρετανία έπειτα από υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, από το 1992 έως το 2008. Οι περιπτώσεις εμφάνισης καρκίνου στα παιδιά της εξωσωματικής ήταν 108, ενώ στο γενικό πληθυσμό 109.

Πρόκειται για μια έρευνα που έρχεται να καθησυχάσει τους όποιους φόβους υπήρχαν σε ζευγάρια που πρόκειται να υποβληθούν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, σχετικά με τη μελλοντική υγεία των παιδιών τους.

Η μελέτη παρουσιάστηκε από την Dr Carrie Williams, από το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού του University College του Λονδίνου.


Πίσω στη λίστα άρθρων

Σχετικά με το blog μας

Εδώ μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα και ειδήσεις που αφορούν τόσο τη μονάδα μας όσο και την εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) γενικότερα.

Tags

Παιδιά
Εξωσωματική Γονιμοποίηση
IVF
Καρκίνος
Έρευνα

Πίσω στη λίστα άρθρων