language EN EL SR DE

Πως συνδέονται οι ασταθείς κύκλοι με την γονιμότητα;

by Δέσποινα Γουναρίδου, last updated 22 Apr 2024,

2 min read

Αν επιθυμείτε να γίνετε μητέρα αλλά οι εμμηνορροϊκοί σας κύκλοι δεν είναι σταθεροί, δεν είστε η μόνη. Στη Newlife, συναντάμε πολλές γυναίκες που ανησυχούν ότι οι μη σταθερές περίοδοι τους μπορεί να επηρεάσουν τις πιθανότητές τους να συλλάβουν με φυσικό τρόπο.
Ας ρίξουμε λίγο φως σε αυτή την κοινή ανησυχία.

Τι είναι οι ασταθείς κύκλοι;

Ένας ασταθής κύκλος είναι όταν η περίοδος δεν ακολουθεί ένα σταθερό μοτίβο. Μπορεί να ποικίλουν σε διάρκεια και μερικές φορές καθιστούν δύσκολη την πρόβλεψη της ωορρηξίας σας, η οποία είναι καθοριστική για τον προγραμματισμό της σύλληψης.

Γιατί επηρεάζουν τη γονιμότητα;

Η σταθερή ωορρηξία είναι πολύ σημαντική για την εγκυμοσύνη. Εάν οι κύκλοι σας είναι ακανόνιστοι, αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη σποραδικής ωορρηξίας ή ανωορρηξίας (απουσία ωορρηξίας), θέτοντας προκλήσεις για τη σύλληψη με φυσικό τρόπο. Η κατανόηση των ωορρηκτικών μοτίβων εντός του εμμηνορροϊκού σας κύκλου είναι απαραίτητη για τον προσδιορισμό των πιο γόνιμων παραθύρων και την ενίσχυση της πιθανότητας εγκυμοσύνης.



Διερεύνηση των αιτιών

Πολλά είναι αυτά που μπορούν να διαταράξουν τη σταθερότητα της έμμηνου ρύσης. Οι ορμονικές ανισορροπίες είναι ένας κύριος λόγος, ο οποίος συχνά επηρεάζεται από το στρες, τις επιλογές του τρόπου ζωής και τις υποκείμενες παθήσεις της υγείας, όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) οι διαταραχές του θυρεοειδούς και η παχυσαρκία. Αυτές οι καταστάσεις μπορούν να επηρεάσουν την ευαίσθητη ορμονική ισορροπία που απαιτείται για την ομαλή ωορρηξία.

Πώς μπορεί να βοηθήσει η ομάδα μας;

Ξεκινάμε με μια φιλική συζήτηση και μερικές απλές εξετάσεις για να καταλάβουμε τι προκαλεί τους ακανόνιστους κύκλους σας. Από εκεί και πέρα, μπορούμε να σας προτείνουμε αλλαγές στον τρόπο ζωής ή θεραπείες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της περιόδου σας και να αυξήσουν τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος.

Να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι σας σε αυτό το ταξίδι.

Η ομάδα μας είναι εδώ για να σας στηρίξει σε κάθε σας βήμα. Οι ασταθείς κύκλοι μπορεί να είναι ένα εμπόδιο στο δρόμο προς τη μητρότητα, αλλά με τη σωστή βοήθεια μπορεί να ξεπεραστεί. Στη Newlife, είμαστε αφοσιωμένοι στο να σας βοηθήσουμε να βρείτε τις απαντήσεις και την υποστήριξη που χρειάζεστε κάνοντας την ελπίδα σας πραγματικότητα.
Είστε έτοιμοι να μάθετε περισσότερα;

Δείτε το βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube από τον κλινικό μας διευθυντή Δρ. Δημήτριο Δόβα για να μάθετε 7 συμβουλές σχετικά με τους ασταθείς κύκλους!

Είμαστε εδώ για να σας καθοδηγήσουμε με φροντίδα και τεχνογνωσία σε κάθε σας βήμα.

Δέσποινα Γουναρίδου

Δέσποινα Γουναρίδου, BSc

Η Δέσποινα Γουναρίδου είναι Προϊσταμένη Μαία στη Newlife IVF.

book_online Κλείστε ραντεβού book_online Κλείστε ραντεβού
email
Email
phone
Κλήση
navigation
Οδηγίες