language EN EL SR DE

Πως γίνονται οι ενέσεις σε μια προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης; (χρήσιμες οδηγίες)

by Κατερίνα Ζγκοράνι, last updated 20 Jul 2020,

2 min read

Έχει αποδειχθεί ότι χορηγώντας φάρμακα στην εξωσωματική γονιμοποίηση αυξάνονται τα ποσοστά κύησης, καθώς έτσι μπορούμε και συλλέγουμε περισσότερα ωάρια και επομένως δημιουργούνται περισσότερα έμβρυα.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή είναι ορμόνες, ίδιες με αυτές που φυσιολογικά παράγονται από μία γυναίκα στην αναπαραγωγική ηλικία.

Οι ορμόνες αυτές χορηγούνται με ένεση. Τα σκευάσματα που κυκλοφορούν είναι είτε σε μορφή έτοιμου ενέσιμου διαλύματος, είτε σε μορφή σκόνης που αναμιγνύεται με ειδικό διαλύτη για να παραχθεί ενέσιμο διάλυμα, είτε σε προγεμισμένη σύριγγα υπό μορφή πένας, ανάλογα με τη φαρμακευτική εταιρεία.

Παρακάτω ακολουθούν χρήσιμες πληροφορίες για τη σωστή χρήση των σκευασμάτων αυτών. Σας προτείνουμε να τις διαβάσετε προσεκτικά πριν από τη χρήση των φαρμάκων.

  • Μόλις παραλάβετε τις ορμόνες θα πρέπει να τις τοποθετήσετε στο ψυγείο.
  • Πριν την πρώτη χρήση παρακολουθείστε στο YouTube, στο επίσημο κανάλι της Newlife, τις οδηγίες για την ανασύσταση και χρήση των φαρμάκων που θα χρησιμοποιήσετε. Το link είναι το ακόλουθο: Newlife YouTube Playlist
  • Τις ορμόνες για τη διέγερση των ωοθηκών τις ξεκινάτε 2η-3η μέρα της περιόδου σας, και πλέον αυτή η μέρα αποτελεί τη 1η της θεραπείας σας. Η ένεση θα πρέπει να γίνεται την ίδια ώρα κάθε μέρα.
  • Οι ενέσεις αυτές γίνονται μόνο στην κοιλιά υποδορίως. Επιλέγετε εσείς ένα σημείο, κάθε φορά διαφορετικό, τρία δάχτυλα τουλάχιστον μακριά από τον ομφαλό, δεξιά, αριστερά ή κάτω στο χαμόγελο.
  • Εφόσον έχετε επιλέξει το σωστό σημείο, απολυμάνετε την περιοχή με μαντηλάκια εμποτισμένα με οινόπνευμα ή βαμβάκι με οινόπνευμα. Εισάγετε τη βελόνα με κλίση 45 ή 90 μοιρών, με μια απότομη κίνηση. Πιέστε το έμβολο παρατεταμένα και όχι διακεκομμένα. Βγάλτε τη βελόνα, και με το μαντηλάκι ή το βαμβάκι κάνετε μάλαξη 2 δευτερόλεπτα για να διαχυθεί σωστά το φάρμακο.
  • Τις σύριγγες αυτές ή τις βελόνες τις πετάτε προσεκτικά σε ειδικό κάδο για μολυσματικά αντικείμενα ή μπορείτε να τα φέρετε στη Newlife, όπου ακολουθούμε διαχείριση βιολογικών αποβλήτων.
  • Οι ενέσεις οι οποίες γίνονται στη φάση της διέγερσης των ωοθηκών γίνονται πάντα βραδινή ώρα.Επιλέγετε εσείς μια σταθερή ώρα από τις 20:00-00:00 το βράδυ.
  • Δεν έχει σημασία ποια ώρα θα διαλέξετε να τις κάνετε, αρκεί να μείνει σταθερή μέχρι και το τέλος της θεραπείας.

Στη Newlife σας έχουμε ετοιμάσει αναλυτικά βίντεο για κάθε ένα από τα ενέσιμα φάρμακα που θα χρησιμοποιήσετε, σε όλα τα στάδια της προσπάθειά σας, ώστε να τα κάνετε μόνες σας στο σπίτι χωρίς φόβο ή άγχος: Newlife YouTube Playlist

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Κατερίνα Ζγκοράνι

Κατερίνα Ζγκοράνι, BSc

Η Κατερίνα Ζγκοράνι είναι μαία και Συντονίστρια Θεραπειών εκτός Ελλάδος στη Newlife IVF.

book_online Κλείστε ραντεβού book_online Κλείστε ραντεβού
email
Email
phone
Κλήση
navigation
Οδηγίες