language EN EL SR DE

RI Witness

by Πετρούλα Τάτση, last updated 04 Apr 2022,

2 min read

Γνωρίζουμε πως η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μια διαδικασία με αρκετό άγχος και τα ζευγάρια έχουν πολλές αμφιβολίες και αρκετούς φόβους να αντιμετωπίσουν…

«Μπορεί να γίνει λάθος με το γενετικό μου υλικό;»

«Θα μπερδευτούν τα ωάρια, το σπέρμα ή τα έμβρυα μου;»

Το σύστημα διαχείρισης και ηλεκτρονικής ταυτοποίησης RI Witness δημιουργήθηκε για την ταυτοποίηση και ιχνηλάτηση των δειγμάτων των ασθενών, σε πραγματικό χρόνο. Το RI Witness βασίζεται στην τεχνολογία RFID (Τεχνολογία ταυτοποίησης μέσω ραδιοσυχνοτήτων) και ακολουθεί το ζευγάρι σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας του.

Αρχικά, κάθε ασθενής καταχωρείται, ένας μοναδικός κωδικός δημιουργείται ηλεκτρονικά, και μια μοναδική κάρτα αντιστοιχίζεται στο κάθε ζευγάρι, η οποία ακολουθεί το ζευγάρι και το γενετικό τους υλικό σε κάθε στάδιο της θεραπείας.

Όταν η ασθενής βρίσκεται στο χειρουργείο, για ωοληψία ή εμβρυομεταφορά, η RI Witness κάρτα της τοποθετείται στην ειδική υποδοχή, η ταυτότητα της γυναίκας αναγνωρίζεται αυτόματα και παρουσιάζεται στην αντίστοιχη οθόνη στο εμβρυολογικό εργαστήριο. Έτσι, εξασφαλίζεται πως η θέση εργασίας εκείνη τη στιγμή χρησιμοποιείται για δείγματα που ανήκουν στο συγκεκριμένο ζευγάρι και μόνο. Σε κάθε θέση εργασίας είναι τοποθετημένη μια οθόνη και σε κάθε δοκιμαστικό σωλήνα που περιέχει σπέρμα, ή κάθε πιατάκι που περιέχει ωάρια, ή έμβρυα του ζευγαριού τοποθετείται μια ετικέτα που αναγνωρίζεται ηλεκτρονικά από το RI Witness.

Κατά τη γονιμοποίηση λοιπόν, το RI Witness αναγνωρίζει την ταυτότητα στο πιατάκι με τα ωάρια και στον δοκιμαστικό σωλήνα με το σπέρμα, πιστοποιώντας πως πρόκειται για τον σωστό συνδυασμό γενετικού υλικού. Σε περίπτωση που σε μια θέση εργασίας βρεθούν πιατάκια ή δοκιμαστικοί σωλήνες με γενετικό υλικό από δύο διαφορετικά ζευγάρια, το σύστημα ηχεί οπτικοακουστικό συναγερμό μην επιτρέποντας στον εμβρυολόγο να συνεχίσει.

Το RI Witness εποπτεύει και την κρυοσυντήρηση, καθώς σε κάθε φορέα εμβρύων, ή ωαρίων, ή σπέρματος, τοποθετείται ετικέτα με τα στοιχεία του ζευγαριού και μοναδικό barcode, που παραμένει καθόλη τη διάρκεια της αποθήκευσης και απόψυξης τους.

Συνεπώς, το RI Witness καταγράφει όλες τις εργαστηριακές και κλινικές διαδικασίες, ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας, προσφέρει διαφάνεια και ηρεμία τόσο στο προσωπικό του εργαστηρίου όσο και στα ζευγάρια που μας εμπιστεύονται, εξαλείφοντας κατά αυτόν τον τρόπο το ανθρώπινο λάθος.

Πετρούλα Τάτση

Πετρούλα Τάτση, BSc, MSc

Η Πετρούλα Τάτση είναι κλινική εμβρυολόγος στο εργαστήριο της εξωσωματικής γονιμοποίησης και μέλος της επιστημονικής ομάδας της Newlife IVF.

book_online Κλείστε ραντεβού book_online Κλείστε ραντεβού
email
Email
phone
Κλήση
navigation
Οδηγίες